镇江新航道精英教育中心

0511-88690665

您当前的位置 » 主页 > 托福 > 托福TOP >

TPO49托福听力题目文本及答案解析

2017-05-02 09:34来源:镇江新航道精英教育编辑:镇江新航道精英教育中心

TPO49托福听力题目文本及答案解析
TPO49托福听力题目文本及答案解析

托福听力备考中,想要快速提升自己的托福听力能力,选择好适合的练习材料是个非常重要的环节。而对于很多备考学生来说,TPO为往往就是一个备考材料的首先。那么,在以下内容中,我们就为大家带来托福TPO49听力Conversation题目文本及答案解析。


Conversation1

1.What are the speakers mainly discussing?

A.The student’s difficulties locating sources for a research project

B.The topic of the student’s research project

C.The student’s request to visit a particular part of the library

D.Procedures for requesting different editions of a book

答案:C

解析:

学生的第一句话“I need to get into special collections,in particular the british literature”,通过I need to表明意图是来看图书馆中关于英国文学的书籍。而之后的全文都在讨论学生没有教授的授权,是否能借阅这些书。所以答案选C。

2.Why is the student unable to use later editions or reproductions of a book he mentions?

A.The later editions contain errors.

B.Professor Gray specified the use of a particular edition.

C.The later editions must be requested from another library.

D.Reproductions typically omit the specific material he needs.

答案:D

解析:

通过工作人员的题问和学生的回答,我们能定位到这道题。考点即是师生之间的问答,而回答我们要重点记。 学生说他的project需要用到文献当中的注释,而这些注释并未在复制品中体现,都被clean up了(clean up相当于D选项中的omit忽视)。所以答案选D。

3.Why is the student reluctant to contact Professor Gray?

A.He already has disturbed her several times during her time away from campus.

B.He does not feel comfortable about asking her for another favor.

C.He does not know her e-mail address.

D.He wants to surprise her with a completed project.

答案:B

解析:

同上题一样,又是通过师生问答引出重要考点。学生说:我希望自已能搞定这件事而不是让教授帮我,因为之前的extra time已经是教授帮的一个大忙了。而现在我觉得skating on thin ice with her。这里的skate on thin ice with her的表达非常重要,我们一定要理解,正如我们中文所说的如履薄冰。试想一下,当教授已经帮了你一个忙而你却没做好的情况下,你再去请求她的第二次帮忙,这种时候是不是如履薄冰,胆战心惊,最好还是别去找她了,对不对?所以这个学生也是同样的心理,故答案选B(再求教授帮第二次忙,学生心里会不舒服)。

4.What does the woman imply about the rules regarding Special Collections?

A.The rules are unfair to the students.

B.The rules are in place to protect the books.

C.The rules are determined by the professors.

D.The rules have changed since the previous semester.

答案:B

解析:

Employee用这样的一句话“If we don't maintain our policies,they'll disintegrate”再次拒绝了学生,这里的policies(policy政策)等同于B选项中的rules规定。如果我们不维持我们的规定,这些文献都会损坏。所以这些规定就是用来保护这些文献书籍,故答案选B。

5.Replay: What does the woman mean when she says this:

A.She has been in a similar situation herself.

B.She will help the student solve his problem.

C.Shen has often heard this kind of story from students.

D.She thinks the student should try to understand her situation.

答案:C

解析:

Everybody has special circumstances.每个人都会有些特殊情况。言下之意即:你不用多讲了,你们这样的故事我听多了。所以答案选C。相信有些同学会有疑问为什么不选D?“每个人都有特殊情况,我们不可能每个人都网开一面,请理解我们”。有这类想法的同学,建议一定要收收脑洞,千万不要过于脑补,如果D是对的,重听原话应改变为“I understand, but sorry, we also have our special circumstance that the policy cannot be changed.” 所以同学们,在错误选项无法排除的情况下,可以尝试下反向思维,这样更有利于把握出题人的思路,增强选项辨析能力哦,加油。
 

Conversation2

1.Why does the student go to see the professor?

A.To ask if she can interview him for her paper

B.To ask permission to extend the length of her paper

C.To ask permission to change the topic of her paper

D.To askfor more time to finish her paper

答案:D

解析:

So the thing is,you know,okay,I'm writing my paper on the history of jazz in New York City...The thing is,I have this idea that might make it better and I was wondering if there's any way I could get an extension.这两句话的信号词“the thing is ”表明了学生找教授的目的是为了延长论文的递交时间。所以答案选D。

2.What can be inferred about the student's work on her paper so far?

A.She received a lot of help on the paper from professional musicians.

B.She has found enough information to complete the paper.

C.She did not start working on the paper early enough.

D.She is having difficulty finding sources for the paper.

答案:B

解析:

学生这两句话表明论文到现在为止进展顺利,并且I have got a lot to say,我已经有了很多要写的内容。所以答案选B。A选项所说的professional musicians 是她在下周会采访到的人,所以A选项的she received应该改成she will receive。C选项和原文意思相反或没提及,“Well,I could write the paper as it is and turn it in on time and it would be fine”就可以将C排除。D选项的错误比较明显,除了时间一切都进展的很顺利。

3.Why does the student want to interview her friend's grandfather?

A.He has written articles about jazz music in New York City.

B.He has recordings of the musicians discussed in the woman's paper.

C.He owned a historic jazz club in New York City.

D.He was a jazz musician during the 1950s.

答案:D

解析:

注意that's why因果信号词前后的句子,学生采访朋友爷爷的原因已经清楚表达。同时A选项审题时一定要注意,主语是he即朋友爷爷,他可没写论文哦。

4.What does the professor ask the student to do on the original due date of the paper?

A.Turn in her first draft

B.Hand in an outline

C.Submit interview questions

D.Confirm that she has scheduled an interview

答案:BC

解析:

But just to be fair,why don't you turn in an outline of your paper on the due date?教授让学生在到期日前先把大纲给交了,学生说没问题。所以答案选B。而C选项中的interview questions,教授的原话是Could you have the questions ready then too?你那个时候(下周采访时)能把采访的问题也准备好吗?这里就对应选项C了。

5.Replay: Why does the student say this:

A.To address the professor's concern

B.To explain a change in her approach to her paper

C.To restate the professor's point

D.To request approval of her topic

答案:A

解析:

Professor: All right.Well,that's a pretty broad subject. 好吧,你的这个主题有点大哦。

Student: Well,actually I'm focusing on a specific decade,the 50s. 其实我写的只是50年代的爵士音乐啦。 老师先提出担心,学生就此展开回答,解决老师的担心。 所以答案选A。
 




更多镇江新航道精英教育雅思托福课程资料点击咨询或者拨打咨询热线:0511—88690665

扫一扫二维码获取更多镇江新航道精英教育资讯

镇江新航道精英教育

 

镇江新航道精英教育雅思托福学习中心地址:镇江万达广场B01幢交通银行2楼.
电话:0511-88690665 咨询qq:3552809875
© 2009-2017 www.zj-xhd.com All Rights Reserved.苏ICP备16063450号